DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2023

Shrnutí roku

V roce 2023 jsme jsme zvládli vyjet na 2 soutěže v požárním útoku - na okrskovou do Manerova a okresní do Hlubočan. Soutěžní sezonu jsme zakončili na podzim uzlovou štafetou v Drnovicích. Za uzlovačky jsme velmi rádi. Mládež si tak v napětí soutěžního prostředí ověří, jak dobře umí vázat uzly.

Scházeli jsme se každý týden (mimo nemoci a prázdniny). Odstěhoval se nám jeden vedoucí, zbyly jsme tak na děti už jen dva. 

V březnu se konala Josefská zábava. Doufáme, že nižší účast byla spojená s velkou nemocností v tomto období. Uvidíme příští rok.

Na jaře jsme provedli sběr železného odpadu a vysloužilých elektrospotřebičů. Všem, kteří na Nás mysleli a celý rok schovávali velmi děkujeme. 

Ukliďme Česko jsme z důvodu nemoci a personální nedostatečnosti realizovali trochu jinak. Úklid probíhal během 14 dní tak, jak měl kdo čas. Pytle byly dostupné v pytlomatu u obecního úřadu. Na základě reakcí bychom se v příštím roce chtěli vrátit opět k jednodenní velké akci.

Jako již tradičně proběhlo pálení čarodějnic na návsi v Rostěnicích. My jsme se postarali o zábavu a program a obec zajistila oheň a občerstvení.

Děkujeme všem sponzorům, dárcům a pomocníkům, kteří nás v roce 2023 podpořili !!!

Podařilo se nám získat následující dotace:

    - na sport z NSA,

    - z programu MTZ od Jihomoravského kraje

    - z MŠMT.

Naši činnost pravidelně finančně podporuje obec Rostěnice-Zvonovice.

Hynek Marák


 

Hory s Yettim - leden 2023

V letošním roce se nám podařilo opět vyjet na super chatu Rozárku v Orlických horách. Počasí v Deštném bylo zpočátku šílené, naštěstí nás to neodfouklo. Vítr se trochu uklidnil a rozjely se vleky. Všichni lyžníci se opět o kus zlepšili. Ti co začínali, vyrazili koncem týdne na velkou sjezdovku. Strava byla výborná, kuchařka má opět za 1*. Po lyžování jsme zvládli týmové hry. Podívali jsme se k hasičům do Rychnova nad Kněžnou a na vlastní kůži jsme zkusili jak trénují v polygonu. Všichni jsme se šťastně vrátili domů bez zranění.

Podpořil Jihomoravský kraj.


 

Uzlovačka sobota 4. 3. Bosonohy

Mladší žáci tse umístili se na 11. místě. Dvojice dorostenek postoupila z 8. místa. Bohužel se na jejich výkonu podepsala psychyka a skončily až na 15. místě. V jednotlivcích pak dorostenky získaly  14. a 25. místo ze 37 účastníků.


 

Uzlovačka Dražovice 25.3.

Podařilo se nám vyrazit v sestavě 2 družstev, 1 družstvo mladších žáků + 1 družstvo starších žáků. Děti navíc soutěžili s družstvem z Bosonoh a  Lulče.

Mladší žáci skončili na 21. místě. Starší pak po postupu do 16tky na 11. místě.