DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2020

Aktuálně platná optřaní nám neumožňují uskutečnit plánované adventní tvoření 29.11.2020.


 

Opět mezení COVIDem - září, říjen 2020

Plánovaná - přeložená - Josefská zábava se nemohla konat ani na konci září.

Museli jsme zrušit i pohádkovou stezku se závěrečným večerním karnevalem.

Avšak nezoufáme a držíme si nápady. Snad příští rok.


 

Herní odpoledne 7. 7. 2020

Po úlevě v koronavirových mezeních jsme uspořádali herní odpoledne pro děti s posezením pro děti i dospělé. Počasí nám nepřálo a celý den propršel. Nebylo tedy možné zrealizovat posezení s opékáním špekáčků, na které jsme se všichni tolik těšili. Těch pár návštěvníků, kteří přišli si však akci užili i vevnitř. Děti si pohrály a trochu potrápily hlavy u úkolů s bludišti. Dospělí poklábosili. Kdo přišel pochutnal si na bohatém občerstvení.


 

Omezení čínnosti - COVID 06/2020

Po absolvování soutěží ze série uzlovaček naši činnost ovlivnily opatření nastavená k zabránění šíření koronaviru. Nekonaly se schůzky mladých hasičů, nebylo možné uspořádat Josefskou zábavu ani pálení čarodějnic. Pozastavili jsme plánování pohádkové stezky s večerním karnevalem a podzimního dne s hasiči na téma První pomoc.

Během letních prázdnin 2020 se chystáme realizovat herní odpoledne s opékáním špekáčků. 

Děkujeme všem, kteří nám přispěli do tomboly na Josefskou zábavu. Všechny již získané ceny rozdělíme v tombole na nejbližší pořádané zábavě. Aktuálně se chystáme na září.


 

Ponožkový den 21.3.2021

Letos z domácího prostředí. Ale i tak jsme se dokázali spojit pro dobrou věc. Nesmíme v boji s koronavirem zapomínat na to, co tu bylo před tím a bude i po tom!

YETTI 2020, aneb s hasiči na lyže.

V týdnu 26. 1. – 1. 2. jsme opět a zase, letos už po sedmé, vyrazili s dětmi z Rostěnic a Zvonovic na hory. Azylem se nám stala chata Rozárka v Deštném v Orlických horách. O plné žaludky a spokojená bříška se postarala teta Eva Pejchalová, přes lyžování (a srandu) tam byl Jiří a Šimon Marák, část programu připravili Iveta a Hynek Marákovi a ruku k dílu přiložilo několik rodičů. Díky anglicky mluvícím tatínkům se letošní pobyt rozrostl do mezinárodních výšin J

Hlavním bodem pobytu samozřejmě bylo lyžování, ale odpolední a večerní program byl vyplněn připomínkou starých časů – jednoduchých hraček a draků, rozšířili jsme si znalosti v oblasti zdravovědy a zvládání krizových situací, dětem jsme trochu zamotali hlavy kvízy a hádankami, mariňák Andy si pro děti připravil zajímavé odpoledne.

Koho zajímá podrobněji, jak děti dny na horách trávily, tak fotky a videa z hor budou k dispozici  na flešce 14. 2. 2020 od 18. hodin v místní hospodě. Rovněž se zde uskuteční první setkání zájemců o lyžovačku příští rok. Letos jsme vyzkoušeli vzít 4 „mrňouse“. Zapadli na jedničku, takže příští rok rozšíříme řady o hasičskou přípravku a další menší děti z naší dědiny. Kdo by měl zájem, berte toto jako oficiální pozvánku.

 

SKOLL YETTI

#JM

 


 

Uzlovačka Brno, Bosonohy 8.2.

Poslední soutěž ze seriálu uzlové open ligy se konala v Bosonohách. Tentokráte mladší žádi doplňovali starší.

Mladší žáci douzlovali na krásném 9. místě, starší úspěšně postoupili do nejlepší 16, tam už se jim moc nedařilo a skončili na 15. místě.

V celém seriálu uzlovaček se mladší žáci umístili na 9. místě a postup mezi nejlepší osmičku uzlovačů a do finále ligy jim utekl o 3 body.

#HM

Uzlovačka Brno, Lískovec 25.1.

Vyrazili jsme na uzlovačku do Brna Lískovce. Od minulé soutěže nám přípravka stihla onemocnět, naštěstí se i uzdravit. Naši nejmenší skončili 9. Mladší žáci postoupili do nejlepší šestnáctky, Mezi nejlepších 8 se jim probojovat nepodařilo. Starší žáci skončili v konkurenci 36 týmů na 17. místě. Dorostenky si zauzlovaly i za jednotlivce.

#HM

Uzlovačka Drnovice 11.1.

Opět jsme vyrazili i s nejmladšími. Přípravka 😍 se umístila na 15. místě. Mladší žáci zatím nejlepší výsledek, postoupili mezi nejlepších 16 a dál mezi nejlepších 8.Nakonec douzlovali na 8. místě z 25 👍👍👍.

Starší žáci taky super úspěch, probojovali se do nejlepšín 16. Výsledkem bylo 13. místo ze 34 družstev.

#HM