DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2021

Adventní tvoření 2021

Bohužel Covidová situace není na přelomu listopadu a prosince roku 2021 vůbec dobrá. Rozhodli jsme se adventní tvoření, které se mělo konat na sále OÚ raději neuskutečnit. Velmi nás to mrzí a doufáme, že příští rok bude situace lepší. Děkujeme za pochopení.


 

Brigáda náněstíčko 6.11.2021 - montáž prvků

Počasí na nás počkalo a i přes zpožděnou dodávku objednaných prvků jsme společně s dorazivšími dobrovolníky nainstalovali koloč a workoutovou sestavu. Kopání v místech bývalé mlékárny byl očistec, pár silných chlapů však zvládne vše. Děkujeme všem, kteří dorazili a sami za sebe jsme rádi, že se nám i v době Covidové a ekonomicky velmi nevyrovnané podařilo zrealizovat projekt takového rozsahu. Nyní již čekáme jen na naši Obec, která zajistí odpovídající povrch, za což velmi děkujeme.

Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita.


 

Pohádková stezka - neděle 12.9.2021

Původní páteční termín byl přesunut z důvodu konání rally a tím zvýšeného pohybu vozidel po obci. Počasí vyšlo fantasticky, předpovídaný déšť měl zpúoždění a dorazil až odpoledne, po ukončení akce. Prakticky za letního počasí si děti prošli stezku  plněním zajímavých úkolů. I přes nečekané absence se podařilo obsadit dostatek pohádkových postav. Své místo si letos našli šmoulové, Gargamel, čarodějnice, kouzelník, vodník, hejkal, Pat a Mat a beruška. V cíli se děti těšili z malování putokamínků, drobné odměny a občerstvení. Jsme rádi, že se nám i přes kolizi termínů podařilo akci zrealizovat. Děti byly nadšené a spokojené. Velké poděkování patří všem, kteří se na konání stezky podíleli. Pro realizaci akce byl využit i výtěžek Vesnické zábavy konané předchozí večer.


 

Vesnická zábava

Druhou zářijovou sobotu jsme uspořádali Vesnickou zábavu jako náhražku již dvou nekonaných Josefských zábav, které nám zarazila Covidová opatření. Jsme rádi, že se lidé přišli pobavit. Děkujeme všem sponrzorům a to jak letošním, tak těm z předchozích let. Část tomboly byla totiž sbírána již v roce 2020 na původně plánovanou Josefskou.


 

Dožínky JmK 29.8.2021

Ve spolupráci s ASZ Vyškov jsme se podíleli na tvorbě orogramu pro děti na dožínkách Jihomoravského kraje konaných v Kyjově. I přes malou přepršku se celá akce vydařila, program pro děti byl od rána až do odpolene okupován malými, většími i velkými.


 

Náměstíko Rostěnice - prázdninové info

Ikdyž to nikde není vidět, stále se pracuje. Obecní úřad řeší obnovu sypaných chodníčků, které by měly být spraveny do konce prázdnin. My pracujeme na objednávce herních prvků, na které jsme záskali finance prostřednictvím Nadace VIA.  Jsou nachystány nová prkna na lavičky. Je objednána prořezávka stromů, kterou platí obec.

Jakmile budou spraveny povrchy a budeme mít dodány herní prvky, proběhne brigáda na drobnou úpravu zeleně a montáž zakoupených prvků. 

Na původně zamýšlený štěrkový záhon již nezbývají finance - místo něho zasejeme na podzim trávu s několika zákrsky stromků.

Již nyní víme, že bude třeba provést probírku zbylé zeleně na ostrůvku hned za zastávkou a osázení novými keři tak, aby místo bylo pěkné a udržitelné.


 

26. června

 


 

Čištění potoka pod mostem v Rostěnicích

Starosta obce nás požádal, zda bychom při tréninku mládeže nezkusili vyčistit bahno usazené v potoce pod mostem u obecního úřadu. Tohoto úkolu jsme se jali na jednom z posledních předprázdninovýc hasičáků a to netradičním útokem z hydrantu pod most. Úplné vyčištění by znamenalo pustit děti dolů ze srázu do potoka, což je velmi nebezpečné. Udělali jsme co šlo a jelikož bylo horko, všichni skončili naprosto promočení.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Požární útok Manerov - 12.6.2021

Někteří slabí jedinci odpadli, avšak naštěstí nás po všech omezeních a zákazech souvisejicích s Covid 19 zůstalo dost na požární útok. Po velmi dlouhých letech jsme se s mládeží zúčastnili okrskové soutěže. Mrzí nás, že další družstva nakonec nemohli.


 

Den dětí 6. června 2021

Po dlouhé odmlce akcí pro veřejnost jsme konečně mohli udělat něco nejen pro naše nejmenší.

Máme radost, že Vás přišlo tolik. Děkujeme sponzorům, děkujeme mládeži za spolupráci a také všem, kteří pomohli s přípravou a úklidem. Počasí bylo fantastické, děti si pohrály, pěkně se zalepily cukrovou vatou. Společně jsme opekli špekáčky a poklábosili.

Těšilo nás udělat dnes něco málo děti a pro místní komunitu. Finančně nebo materiálně akci podpořili:

p. Pelikán Zvonovice, Honza Kern, Honza Vytlačil, Tomáš Burda, Jana a Zbyněk Fialovi, Dáša a Andy Cole, Lucie a Roman Pilátovi, Bioveta, Tauro Podomí, Elkosi Černá Hora, Aqualand Moravia, Farma Marák

Přístup k sociálnímu zázemí poskytla obec Rostěnice-Zvonovice.


 

Čarodějnice 2021

Veřejné akce se shlukovaním lidí jsou stále zaázané. Chtěli jsme tak alespoň nachystat stezku, kterou si každý může projít individuálně. Vzhledem k tomu, že skoro celý duben byla připravena stezka školou, rozhodli jsme su tuto aktivitu nedablovat.

 

#HM


 

První společná brigáda - náměstíčko Rostěnice

V sobotu 17. dubna proběhla první společná brigáda na náměstíčku v Rostěnicích. Přišlo bez mála 30 lidí. Stihli jsme toho za celý den mnohem více, než jsme čekali.
Obec hned na začátku týdne uklidila vyřezané větve a keře. S panem starostou jsme dohodnutí, že zajistí stažení vrchní vrstvy sypaného mlatu (cestiček) bagříkem a nechá navézt nový materiál na povrch. Následně uskutečníme další brigádu, kdy bude potřeba navezený materiál rozvézt (ručně kolečky), srovnat a zavibrovat. Pokud se nás sejde dost, mohli bychom dočistit vyřezaná místa.

 

Čeká nás schůzka, abychom se dohodli / shodli, co a jak provedeme s konkrétními místy dále. Pokud se nic nezmění, sejdeme se ve čtvrtek 6.5. v 18.00 hodin.

Termín brigády stanovíme, jakmile bude místo nachystané k práci.

#HM


 

Koronavirus nás nezastaví, aneb Ukliďme Česko 2021, 27.3.2021

Počasí vyšlo na jedničku a sešlo se nás přes 50.
Každý sám, avšak všichni společně - prošli jsme větrolamy, veřejnou zeleň, koryto potoka na návsi, chodníky a cesty v obci.
Bohužel, někteří si pletou řadu stromů se skládkou a dají si tu práci odpad naložit do auta nebo na vozík a odvezou ho do přírody. Přitom většina obcí má pro obyvatele likvidaci objemného odpadu ve sběrném dvoře zdarma.
Děkujeme všem, kteří ze zvedli z domu a uklidili kousek přírody.
#HM

 

 

Josefská zábava 2021 - stále nelze kvůli COVIDu uskutečnit. Počítáme s její realizací, jakmile to okolnosti dovolí.


 

21.3.2021

Dnes je PONOŽKOVÝ DEN. Již několik let se s dětmi k této akci připojujeme. Letos se bohužel nemůžeme sejít a společně se vyfotit, ale to nás neodradilo. Každý poslal fotku, někde se přidali sourozenci a rodiče a vznikla z toho tato koláž. Ponožkám zdarwink

Může jít o obrázek obuv