DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2016

Výlet do hasičského muzea

Na konci prázdnin jsme s naší mládeží vyrazili do hasičského muzea v Brodku u Prostějova. Viděli jsme místí zbrojnici, techniku místní jednotky a řadu historických exponátů. Po prohlídce muzea následovala návštěva cukrárny. kde si každý vabral něco dobrého na zub. 

hra PLAMEN - ZPV a ŠPD

V sobotu 15. 10. 2016 jsme se zúčastnili podzimního kola hry plamen. Měli jsme v plánu soutěžit s dvěmy družstvy v kategoriích mladší žáci a starší žáci a dále pak v jednotlivcích v kategorii dorost. Kvůli nemoci a dalším odpadlíkům jsme však mohli soutěžit pouze v kategorii starší žáci. Vzhledem k tomu, že polovina soutěžního družstva věkově spadala do kategorie mladších žáků, považujeme umístění na 18. místě (z 25 družstev) v ZPV za solidní úspěch. Radost nám děti udělali i ve štafetě požárních dvojic, kterou absolvovali s minimem trestných bodů.

Ukázka na Cyrilometodějské hody

Při příležitosti hodových slavností ukázala naše mládež co umí. Děti předvedli požární útok, štafetu požárních dvojic a poněkud netradiční štafetu složenou z různých úkolů - ukázaly tak, co vše se naučili.

Sběr železného šrotu a elektrospotřebičů

Jako každý rok, tak i letos jsme uspořádali sběr železného odpadu a starých elektrospotřebičů.

Děkujeme všem, kteří přispěli ať už starým vysavačem, televizí, troubou nebo třeba jiným spotřebičem, který by vyhodili. Když tyto spotřebiče darujete nám, my je předáme k ekologické likvidaci a za jejich odevzdání dostaneme odměnu. Děkujeme také za železný šrot.

Výtěžek z akce použijeme především na činnost mládeže.

 

Pálení čarodějnic a čarodějná stezka

Ve spolupráci s obcí jsme uspořádali čarodějnou stezku, na které děti plnili různé úkoly. Všichni dostali drobnou odměnu. První úkol se plnil v hasičské klubovně a cílem byla hráz rybníka. Když všechny děti dorazily k rybníku, zapálila se symbolická čarodějnice. Každý si mohl opéct "páreček na klacíček".

Josefská zábava

Již se stalo tradicí, že pořádáme Josefskou zábavu. Stalo se tak i 20. března. Hudba hrála, hosté tancovali, něco se vypilo a šťastlivci vyhráli drobné či větší ceny v tombole.

Těšíme se na příští rok a doufáme, že se s námi zase příjdete pobavit.

 

JARNÍ LYŽOVÁNÍ HASIČŮ

Ve dnech 29.2. a 2.3. jsme vyrazili s přihlášenými zájemci na slíbenou lyžovačku.

V pondělí na Sachovu studánku. Sjezdovka 500m, sníh super. Na svahu po půl desáté. Bohužel začalo pršet a kolem půl dvanácté nás chrsták vyhnal do bufetu. Po marném čekání na zlepšení rušíme tento výškový tábor a frčíme domů

Středa se narodila do úplně jiného znamení. V půl osmé vyrážíme na Kopřivnou pod Pradědem a čím jsme blíž, tím lepší je počasí. Ráno chytáme sluníčko, k poledni se trochu zatáhne, kolem druhé mrholí. To už nám nevadí, před třetí balíme, jedeme domů. 4-sedačka a 1300m sjezdovka nás nechala pěkně sklouznout.

Škoda, že jsme nenaplnili zcela mikrobus. V pondělí nás bylo 6, ve středu 5. Doufám, že příště nás bude víc

SKOL ! #JM