DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2018

SILVESTROVSKÝ HASIČÁK

Na silvestra jsme s dětmi a některými rodiči absolvovali zvláštní hasičák. Dostala se k nám informace a přemoženém stádu jelenů a byli jsme požádáni o pomoc s jeho likvidací 😀😆😎. Jeleni padli a s nimi i několik lahví dětského šampaňského. Děti si vyzkoušely nové vzduchovky. Konečně mohu trénovat střelbu pro závod požárnické všestrannosti. Navíc bylo velmi pěkné počasí, tak jsme se vyvětrali krásnou vycházkou.

#IM

 

Výlet do Brna

Na soutěži v Drnovicích si děti vyhráli zvýdněné vstupenky do zábavního centra BONGO. Na výlet do Brna jsme vyrazili v polovině prosince. Nejeli jsme sice v celé sestavě, ale i tak nás byla plná hala😀😀😀. Někdo se klouzal, někdo skákal, někdo jezdil a někdo se nechal vozit😁, někdo překonal svoje limity..., ale všichni si to užili. Děcka byly skvělý, poslouchaly a spolupracovaly na jedničku s hvězdičkou.

#IM

 

Sázení stromů v katastru Zvonovice

V sobotu 8.12. jsme se zúčastnili komunitní výsadby stromořadí ve Zvonovickém katastru. Mrzí nás, že jsme se o akci dozvěděli na poslední chvíli, což mělo za následek malou účast z řad hasičů. Akci organizovala MAS Vyškovsko z.s. a i přes nepříliš vlídné počasí druhého adventního víkendu se sázení vydařilo.

#HM

 

Uzlová open liga Drnovice

17. listopadu jsme si zauzlovali v Drnovicích. Mladší žáci skončili až na 49. místě. Starší žáci - tedy jedni opravdu starší a jedni na poslední chvíli namíchání s mladšími - 37. a 48. Není to sice vítězné umístění, kterým bysme se mohli chlubit, ale dečka přesto jeli domů s úsměvem (možná za to mohly ceny, které dostaly😁).

#IM

 

Teplo do útulku

Zvířatům v brněnském útulku letos zima nebude. Sbor dobrovolných hasičů Rostěnice pořádal v listopadu sbírku starých povlečení, ručníků, dek a prostěradel. Vybralo se několik velkých tašek starých hader, které pomohou zahřát zvířata ve venkovních kotcích. Některé solidnější deky šli na pomoc rodině Krásových z Lysovic, jelikož vyhořeli. Všem, kteří do sbírky přispěli DĚKUJEME

#ŠM

 

Podzimní kolo hry Plamen

V polovině října se naši mladí hasiči zúčastnili podzimního kola HRY PLAMEN v Hlubočanech. Naše družstva bojovala v kategorii mladších i starších žáků v disciplínách Štafeta požárních dvojic a Závod požárnické všestrannosti. Po několika letech jsme měli závodníka i v kategorii dorostu. Výsledky bohužel nebyly nejlepší, ale většina dětí ze soutěže odjížděla s úsměvem na tváři.

#IM

 

Ukázka na hody

Naše stará stříkačka opět vypovídala službu, i přes všechny komplikace se mládeži úspěšně podařilo ukázat požární útok. Další hasičské dovednosti děti předvedly ve speciální štafetě. Závěr ukázky vyvrcholil příjezdem profesionálních hasičů z Vyškova a ukázkovým vyproštěním osoby z havarovaného vozidla.

#HM

 

Exkurze na požární stanici ve Vyškově

Dva týdny před koncem školního roku jsme s našimi mladými hasiči navštívili požární stanici ve Vyškově. Děti měly možnost prohlédnout si vybavení a techniku profesionálních hasičů, vyzkoušet si zásahový oblek a přilbu a sednout si do hasičských aut. Během prohlídky došlo k ostrému výjezdu hasičů, který byl neplánovaným bonusem, a děti tak viděly, co všechno musí hasiči stihnout do dvou minut.

#IM

 

Plnění odborností

Během dubna deset z našich dětí složilo úspěšně zkoušku a může se pochlubit získaním odbornosti strojník / strojník junior anebo preventista / preventista junior. Předávání odznaků za získané obornosti se kvůli nemocem protáhlo až do května.

#IM

 

Uzlová open liga Hostěrádky-Rešov

17. únorajsme vyrazili na soutěž v uzlování do Hostěrádek-Rešova. Výsledky ani mladších ani starších sice nebyly mezi 16 postupovými časy, ale za vedoucí musím říct, že mi děti udělaly radost - zvládly to bez trestných bodů, nezlobily (a nebo jen úúúúúplně malilinko😁), dokonce se mezi nimi našli odvážlivci a vyzkoušeli i uzlování ve dvojicích... Velký dík patří Zbyňkovi, který nám pomohl s dopravou. 

#IM
 

Stezka na pálení čarodějnic

Posledního dubna si děti vyzkoušely hasičské kuželky, otestovaly svůj hmat a poznávací schopnost, přenášely vodu a střílely ze vzduchovky. Letos byla úžasná účast 😀. Děkujeme všem, kteří přišli a všem, kteří pomáhali. Doufáme, že se dětem odměny líbily. Tak zase za rok ...

😉

#IM

 

Sběr železného šrotu a elektrospotřebčů

V sobotu 28. dubna proběhla každoroční akce, jejíž výtěžek bude putovat na činnost mladých hasičů. Je pro nás velikou podporou, když pro nás celý rok schováváte vysloužilé elektrospotřebiče anebo staré železo. Děkujeme všem spoluobčanům, kteří nám věnovali šrot a staré elektrospotřebiče. Velký dík patří všem členům za účast. A hlavně velké díky i všem tatínkům mladých hasičů a nečlenům za jejich pomoc.

#HM

Josefská zábava

Dva dny před svátkem Josefa jsme uspořádali tradiční taneční zábavu. Hudba hrála skvěle, tombola byla slušná, veselí byl plný sál. Děkujeme všem sponzorům a podporovatelům, i těm, co se přišli jen bavit. V obnovené tradici budeme jistě pokračovat.

#HM

Lyžování s hasiči

Počasí nám přálo a mohli jsme tedy opět vyrazit na lyžovačku. Užili jsme si tak druhou březnovou sobotu na sněhu. Bylo nás tolik, že jsme jeli ve dvou dodávkách. Možná nám tu roste nová tradice, těšíme se na příští rok.

#JM