DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2011‚ 2012

24. 11. 2012 - UZLOVAČKA, DRNOVICE

Soutěžní zápolení se našim mladým hasičům zalíbilo natolik, že jsme v letošním roce vyrazili ještě na jednu soutěž a to do Drnovic na uzovačku. Družstvo ve složení Adam Buček, Kamil Kusala, Pavel Szeif a Marián Witosz srovnalo svoje síly v dovednosti vázání uzlů a to konkrétně lodního, tesařského, ploché spojky a úvazu na proudnici. Bohužel se nám v obou pokusech nepodařilo navázat správně úvaz na proudnici a s dvaceti trestnými body jsme nepostoupili do druhého kola.

 

13. 10. 2012 - PODZIMNÍ KOLO HRY PLAMEN, BOHDALICE - PAVLOVICE

A bylo to tu - naše první soutěž. V sobotu ráno jsme vyrazili v několika osobních vozidlech do areálu farmy MANNER, která se nachází v bývalém vojenském areálu v blízkosti Bohdalic-Pavlovic. Soutěžilo se v závodu požárnické všestrannosti a štafetě požárních dvojic. Náš sbor reprezentovalo jedno družstvo starších žáků ve složení David Petlach, Pavel Szeif, Adam Buček, Kamil Kusala a Michal Petřík. Markéta Petříková a Nikola Petlachová byly na trase na stanovišti uzlů jako pomocné rozhodčí. Ač jsme neskončili na prvních příčkách, nevadilo nám to. Chtěli jsme se hlavně zúčastnit, ukázat dětem, že jejich téměř roční snažení má nějaký smysl,... Mladým hasičům se domů vůbec nechtělo a soutěžní zápolení je přímo nadchlo.

 

srpen 2012 - ZAKONČENÍ PRÁZDNIN

Konec prázdnin nebývá pro děti školou povinné moc oblíbené období. A tak jsme se rozhodli jim to alespoň trošičku zpříjemnit. Ve spolupráci s obcí jsme uspořádali odpoledne plné her a zábavy. Děti plnily různé úkoly - skákaly v pytli, skládaly puzzle, hledaly rozdíly v obrázcích, provlékaly předměty po trase, střílely ze vzduchovky, rozhazovaly hadice... Jako odměnu měly k dispozici skákací hrad a jako bonus dostaly sladkosti.

 

červenec 2012 - UKÁZKA NA MÍSTNÍ HODY

Kdo do dnešního dne nezaregistroval, že v obci začal opět fungovat sbor dobrovolných hasičů, nemůže být již dále na pochybách. K příležitosti Cyrilo-Metodějských hodů jsme se na návsi ukázali v nových dresech a předvedli desítkám našich spoluobčanů požární útok. Odměnou nám byl obrovský potlesk, uznání, co jsme se za krátkou dobu naučili, a zmrzlina.

 

jaro 2012 - ÚKLID OBCE

Když roztál sníh po zimě, vyšel na povrch veškerý nepořádek - nedopalky cigaret, obaly od cukrovinek, jízdenky z autobusu, ale i kelímky z automatu na kávu, PET lahve apod. Aby byla naše obec pěkná a čistá, byla starostou obce svolána brigáda na úklid. Protože nám obec v našich začátcích nemálo pomohla, rozhodli jmse se a v sobotu ráno jsme stáli před obecním úřadem. Pravda - mnozí z nás měli oči ještě zalepené a mnohem raději by se viděli zpátky v postýlce. Společně s několika dalšími spoluobčany, kteří nabídli pomoc, jsme posbírali veškeré odpadky, shrabali trávníky před obecním úřadem, zametli cesty... Byl to hřejivý pocit, že i my jsme přispěli k pořádku v obci.

 

únor 2012 - ZAČÁTKY PRÁCE S MLADÝMI HASIČI

V únoru 2012 proběhl nábor nových členů, zejména dětí ve věku od 6 let.  9. února proběhla první informativní schůzka budoucích mladých hasičů, kde byli děti i s některými rodiči informováni, co to vlastně je kroužek mladých hasičů, kdo ho povede, co se tam děti naučí... Výsledkem bylo, že do sboru vstoupilo několik dětí ve věku od 6 do 13 let. V tento okamžik o požární ochraně téměř nic netušili, ale to se začalo rychle měnit.

Kroužek fungoval pravidelně každý čtvrtek od 17. hodin v prostorech DZR (Dům zdravého rozumu) a to již od následujícího týdne. Postupně děti pronikaly do tajů požární ochrany. Učily se rozhazovat a motat hadice (k tomu nám posloužila hra "bowling", kdy místo kuželí byly rozestvené PETlahve s vodou a jako koule složila hadice C), základní uzle, značky, seznamovaly se s pojmy jako hasicí přístroj, trojúhelník hoření, první pomoc apod. 

 

konec roku 2011 - OBNOVENÍ ČINNOSTI SBORU

Koncem tohoto roku došlo k několika schůzkám, výsledkem kterých bylo obnovení činnosti našeho sboru. Jednak se sešli stávající členové, ke kterým přibylo několik nových, a dále se naši zástupci sešli s představiteli Místní akční skupiny společná cesta, s níž byla zahájena spolupráce.

Výsledkem všech jednání bylo, že se v následujícím roce sbor zaměří na činnost s místní mládeží v oblasti požární ochrany. Vedoucími mladých hasičů se stali Iveta Žilková a Hynek Marák, dále jim s mladými hasiči pomáhal Šimon Marák.